山西旅游职业学院--酒店管理系!

系部动态

2017年山西省职业院校技能大赛高职组中餐主题宴会设计赛项英语口语测试题库

发表人:浏览次数:434发表时间:2017-09-19

题型一 中译英

1.这是我们最新的价目表。

This is our latest price list.

2.您使用维萨信用卡结账可以享受9折优惠。

You have got a 10% discount for your Visa Card.

3.许多宾客对这款葡萄酒赞赏备至。

Many guests speak highly of the wine.

4.这是我们厨师长的推荐菜。

This is our chef’s recommendation.

5.您对我们的服务有什么意见吗?

What do you think of our service?

6.请不要遗忘你的东西。

Please don’t leave anything behind. 

7.您能告诉我事情的详细经过吗?

Can you tell me/describe what happened in detail?

8.抱歉,我上错汤了。

I do apologize for serving you the wrong soup.

9.谢谢提醒我们

Thank you for bringing this matter to our attention.

10.很抱歉给您带来了这么多麻烦,这是我们给您的甜点。

 To express our regret for all the trouble, we offer you the complimentary dessert.

11.欢迎光临我们餐馆。您是来参加约翰先生婚宴的嘉宾吗?

Welcome to our restaurant. Are you here for the wedding banquet of Mr. John?

12.现在可以上菜了吗?

May I serve the dishes now?

13.希望您用餐愉快。

Please enjoy your meal.

14.今天的特价菜是麻婆豆腐,6折优惠。

Today’s special is Mapo Tofu with a 40% discount.

15.您的这瓶葡萄酒已经完了请问需要一瓶?

  This bottle of wine is finished. Would you like one more? 

16.需要分一下吗?

May I separate the dish for you?

17.您要不要来点烈性酒呢?要是喜欢酒精度低的话,我们这还有米酒。

Do you care for something a little stronger? If you prefer something milder, you may try some rice wine available here.

18.先生,您对我们的饭菜还满意吗?

Are you satisfied with the meal, sir?

19.打扰了,女士。我给您换一个骨碟好吗?

Excuse me, madam. Shall I change a new side plate for you?

20.菜已经上齐了,还有甜点。

This is the complete course. There is dessert to follow.

21.还需要再加一把椅子吗?

   Would you like one more chair to your table, please?

22. 在客人坐前把开胃菜摆放在餐桌上。

I will place the cold appetizers on the table before the guests are seated.

23.您需要把宴会厅装饰一下吗?

Would you like to have the banquet hall decorated?

24.请问您需要一杯冰水吗?

Excuse me, would you like a glass of iced water?

25.愿为您效劳!

At your service!

26.您需要含糖还是不含糖的食物?

Would you like your food with sugar or not?

27. 这道菜色、香、味俱全。

The dish looks good, smells good and tastes good.

28.这是我们赠送给您的果盘。

This is the complimentary fruit for you.

29.我们已经在总费用里加收了10%的服务费。

The total includes a 10% service charge.

30.您想要炒茄子的调味品里放些辣椒吗?

  Would you like some chilli as seasoning in the stir-fried eggplant?

31.我想确认一下,公司在我们餐厅预订了两个宴会。

I’d like to confirm that your company has made two banquet bookings in our restaurant.

32.请问有多少人来参加宴会吗?

May I know how many people will be at the banquet?

33.您要预定几桌饭菜? 

How many tables would you like?

34.您想尝尝我们的招牌菜吗?

Would you like to try our house specialty?

35.请问以谁的名字预订?

In whose name was the reservation made?

36.我们晚餐营业时间是下午5点到晚上10点。

 The dinner is served from 5 p.m. to 10 p.m.

37.对不起,我们餐厅14晚餐的餐位已经订满了。

I am sorry, sir. Our restaurant is fully booked on the evening of 14th

38.餐食通常从左侧服务酒水通常从右侧服务。

  Food is usually served from the left and beverages are served from the right.

39.订餐有人均100元、150元和180元三种标准,您想要订哪一种?

For set menus, the expenses per head range from RMB 100 yuan, RMB 150 yuan to RMB 180 yuan. Which would you prefer?

40.三百人用餐的收费是15,000元,不含酒水饮料。

The charge for a 300-person-dinner party is RMB 15,000 yuan, excluding beverages. 

41.您用餐时需要喝点酒吗?

Would you like to have some wine with your dinner?

42.餐厅服务时间是早上7点到9点供应早餐。

  Breakfast is served from 7:00 to 9:00 a.m. in the restaurant.

43.这是您的账单,请签字。

Here is the bill. Please sign it.

44.请问您是否喜欢坐在靠窗的位子?

Would you like to sit by the window?

45. 医生认为我在饮食中应多摄入咖啡因。

The doctor thinks I need more caffeine in my diet.

46. 您觉得鱼这样做怎么样?

How do you like the fish cooked this way?

47.自助餐在那边,请随意取用。

The buffet is over there. Please help yourself.

48.洗手间现在不能用,因为正在维修。

The rest room is not available, and it is being repaired.

49. 送餐服务,有什么事需要我们吗?

Room service. Can I help you?

50. 太对不起了,先生。账单上出了一点错。

Im terribly sorry, sir. There is a mistake on the bill.

51.我需要您的签名和房号。

Ill need your signature and room number.

52. 糖醋鱼是今晚特别推荐,您是否试试?

The sweet and sour fish is particularly recommended tonight. Would you like to try?

53. 对不起,恐怕我们没有这道菜,我可以向您推荐别的吗?

I'm afraid we do not have time to prepare the dish unfortunately. May I suggest something else?

54. 对不起,先生。我们现在没有空餐桌,请您在酒吧稍等一下好吗?

I'm sorry, sir. We do not have a table free now. Would you like to have a drink in the bar?

55. 请这边走。我们为你们安排了一个单间。

This way, please. We've got a private room for you.

56. 我建议您尝尝四川菜。

I suggest you have a taste of Sichuan cuisine.

57. 200人的宴会最低的6000人民币,不包括饮料。

 The minimum charge for a dinner party of 200 people is 6000 yuan, excluding drinks.

58. 如果您不喜欢这道菜,是不是换个别的?

If you dont like this dish, how about getting you another one?

59. 相信下次您再来时,一切还会使您称心满意。

Im sure everything will be satisfactory next time you come.

60. 我们饭店是不收小费的。

 In our hotel we dont accept tips.

 

 

题型二 英译中

1.How many people is it for?  

请问有多少位客人用餐? 

2.At the dinner banquet Chinese food will be served and the minimum charge of RMB120 Yuan per head is required.  

晚宴将提供中餐,最低消费每位120元。

3.What drinks are you going to have for the banquet?

宴会需要什么酒水?

4.We don’t have any vacant tables by the windows at the moment.

目前靠窗的位子都已经订出去了。

5.There is an increasing interest in and appreciation of Chinese food in the West.

在西方国家,人们对中餐的兴趣日益浓厚,对中餐的了解也日益加深。

6.I’d like to cancel my reservation for Saturday night. 

我想要取消周六晚上的订位。

7.I’d like a private room for 15 people at eight thirty tomorrow evening.

我要订一个15人的包厢,时间是明晚八点半。

8. We can only hold your private room till 7:30 p.m. because it will be peak hours after that time.  

您的预订我们只能为您保留到晚上730分,因为那段时间是高峰期。

9.Is there anything I can do for you?

还有什么需要我帮您的吗?

10.We look forward to seeing you.

我们恭候您的光临。

11.Could you give me some more napkins?

请多拿一些餐巾给我。

12.Do you have any vegetarian dishes?

你们餐厅是否有供应素食餐?

13.What would you like to drink?

您要喝点什么?

14. Each server should take a clean napkin at all times so as to be able to wipe drips or spills immediately.

所有服务人员必须随身携带干净的餐巾,以便随时抹去溢出或泼洒的食物。

15. You might have a taste of Shaoxing wine.

您不妨尝尝绍兴黄酒。

16. We have squeezed fresh orange juice, apple juice and watermelon juice.  

我们的鲜榨果汁有橙汁、苹果汁和西瓜汁。

17.May I bring any wine or liquor by myself?  

我可以自带酒水吗?

18. Could you give me a baby highchair for my child?

可以给我的孩子拿个儿童餐椅吗?

19.This dish is called “Mapo tofu”. Enjoy it, please.

这道菜叫麻婆豆腐,请慢用。

20.What size of birthday party are you going to order and how would you like us to arrange the tables?

您想在我们餐厅办一个多大规模的生日聚会?您希望我们怎样摆放桌子?

21. Please hold the food/Please put our order on hold because we still have one more friend coming.

请稍后上菜,我们还有一个朋友没到。

22.What kind of tea would you prefer to begin/start with, black tea or green tea?

您要先喝什么茶,红茶还是绿茶?

23.Make it two, please.  

再给我来一杯。

24.A seating plan is often made in advanceand cards with guests’ names should be placed where each individual will sit.

入座安排要事先确定好,每个客人的座位上都应放置客人席卡

25.The Chinese cuisine has a long history, and is one of the Chinese cultural treasures.

中式菜历史悠久,是中国文化中的瑰宝之一

26.Huaiyang cuisine is famous for its cutting technique. Sichuan dishes are hot and spicy.

淮扬菜以其精湛的刀工见长,四川菜则以麻辣著称

27.How many steps are taken to cook these dishes?

做这些菜需要多少个步骤? 

28. What is the specialty of the house?

餐厅的招牌菜是什么?

29. To cook Chinese food, cutting skills and matching of ingredients are of equal importance. 

做中国菜,刀工和菜肴的原料搭配都一样重要。

30. A deposit of RMB 500 yuan is required to secure your booking.

您需要预付500元人民币押金,以保证您的预订。

31. Please feel free to contact us if you have any questions about the payment arrangements.

如果您对结账方式有任何疑问,欢迎随时与我们联系。

32. I could give you a special price. 

可以给您一个优惠价。

33.Tables in a banquet will be formally set with an array of cutlery, glasses and table linen and with a floral table decoration at the center.     

  宴会餐桌在正式摆台时,将会整齐摆放餐具、玻璃杯、和餐巾,并在餐台中央摆放花坛。

34.Here are some complimentary vouchers for you. You can pay with them next time when you have meals in our restaurant.

我们有一些赠券送给您,下次您在我们餐厅消费时可以拿赠券抵用。

35.At the end of the banquet and after all guests have left, clear wine glasses, cups and saucers, and remove napkins and table cloths.

宴会结束,等所有客人离开后,清理葡萄酒杯、茶杯和碟子,撤餐巾和台布。

36.It would be on the house.  

那是送给您免费享用的。

37.Any jugs of liquid (hot or cold) that are carried on trays must have their spouts facing inward so they do not spill onto guests.

放在托盘上的壶装液体(不论冷热),其壶口必须向内,以防溅洒到客人身上。

38.Sorry to have kept you waiting. I’ll see to it right away.

抱歉,让您久等了。我马上去处理此事。

39.Our manager will get in touch with you soon.

我们经理将会尽快与您取得联系.

40. When a guest complains, the server should listen to them attentively with a good judgment.

在客人投诉时,服务员需要认真倾听,并且要有较强的判断力。

41. This Chinese restaurant was closed for private event for now.

  这家中餐馆因私事暂停营业。

42. I was just about to pour myself a brandy.

   我正想给自己倒一杯白兰地。

43. You should drop by. We just put a chocotorta on the dessert menu.

   你应该过来看看。我们刚刚在菜单上加了一道甜点,巧克力蛋糕。

44. Always keep a smile and an ear to listen to any complaints, compliments or anything guests would like to share with us.

  时刻保持微笑,时刻准备倾听客人与我们分享的抱怨、恭维或任何事。

45. Waiters required. Please contact Charles Edward, deputy manager.

   招聘男服务员。请联系副经理查理·爱德华。

46. Im polite, organized and hardworking. I think I have all the attributes of a good waiter.

我有礼貌,做事有条不紊,努力上进。我认为我具备一名优秀服务员的所有品质。

47. As a banquet waiter, I am on call.

   作为宴会服务生,我随叫随到。

48. The dish of Chinese cucumber salad looks fantastic and tastes even better.  

凉拌黄瓜看起来好极了,吃起来更棒。

49. I strongly recommend the fried chicken. Its crispy on the outside and really juicy inside.

我特意推荐炸鸡,它外面酥脆,里面多汁。

50. It is glutinous rice wrapped in bamboo leaves stuffed with meat, beans, salted egg yolks and many other ingredients.

它是用竹叶包裹糯米,用肉、豆、咸鸡蛋黄和其它原料做馅。

51. The sausage is very greasy.

香肠太油腻了。

52. Are you a sweet or savory person?

你喜欢吃甜食吗?

53. What about some sticky rice balls stuffed with taro?

吃点香芋馅的汤圆怎么样?

54. I like spicy food and I like my vegetables really crispy. I dont want them overcooked or soggy.

我喜欢吃辣,喜欢吃炒的松脆的蔬菜。我不喜欢炒过了或炒的湿而不脆的菜。

55. The best chefs in our hotel have all ever attended national cooking contests.

我们酒店最好的主厨全部参加过全国烹饪比赛。

56. Hello Madam, are you expecting someone?

你好女士,你在等人吗?

57. As for green vegetables, what about some stir fried broccoli?

关于青菜,清炒西兰花怎么样?

58. This is a 40-year-old Bordeaux.

这是一瓶四十年的波尔多陈酿。

59. I just got done working a 20-hour shift.

我刚刚完成20小时轮班工作。

60. If you like, the cook can make you an omelet with ham and cheese.

如果您喜欢,厨师可以为您做个煎蛋,搭配上火腿和奶酪。

 

题型三、 情景对话

1. When a guest walks into the banquet department and wants to reserve a farewell banquet for his boss. What kind of information will you get from the customer?

Answer: I need to get the information such as the time for the banquet, the number of people, the expense for each table, the customer’s name, the customer’s telephone number and so on. As the hotel requires, a sum of money as deposit is to be collected from the customer.

2Is the preparation work for a banquet important? Can you explain it with your own experience?

Answer: Yes. It is very important to make a full preparation for a banquet. To prepare for a banquet, the staff should be aware of the food requirements, table decorations, and service methods, and set the table accordingly for the banquet. That’s a tough job. Banquet staff could not provide good table service without these preparations.

3What are the ways of arranging the tables in a banquet for your customer?

Answer: The layout of the tables depends on the size of the room and the purpose of the function. For example, at weddings there is usually a “head table” for the bride and groom and their immediate family, and the rest of the tables will be of the same size, sitting approximately 8-10 people each.

4. If a foreign guest comes to you for suggestions on Chinese food, and he/she would like something light and fresh, what would you recommend?

Answer: There are four major Chinese cuisines, or say, four styles. Each cuisine is distinctive and has its own style and flavor. As the guest prefers something light and fresh, I’d recommend Huaiyang dishes, which are famous for their cutting techniques and original flavor. Boiled beancurd shreds and Yangzhou fried rice are worth trying.

5. Which step in the table service is the most important in your opinion? Why?

Answer: I think waiting at the table, meeting all the needs of the diners is the most challenging. Firstly, the waiter/waitress should be very alert to the requests of the guests. Secondly, waiters and waitresses should be familiar with the dishes and environment of the restaurant. Thirdly, they should also be good at communicating with the guests as well as with the kitchen staff.  

6. If a guest got drunk during a wedding banquet and he broke a wine glass, what would you do?

Answer: Firstly, I would try to ask the guest to stop drinking alcohol, and ask him if I can serve him a cup of tea. Then, I will inform the banquet host of the incident and of the charge for the damage. If the host refuses to pay for the damage or it’s beyond my ability to handle the situation, I will ask the manager for help.

7. Can you give a definition for “Banquet”?

Answer: A banquet is a very formal sit-down meal organized for special occasions such as weddings, fellowship reunions, business dinners, conventions or birthday parties. A banquet is usually attended by a large number of people.

8. Do you think serving a Chinese banquet is much simpler than serving a western one? Why?

Answer: No, I don’t think so. The Chinese are used to taking dining as part of their culture, and while serving a Chinese banquet, we have to follow certain procedures. Although the working procedures for Chinese banquets are quite the same as those for Western ones, throughout the Chinese banquet, the working staff should observe the Chinese dining etiquettes and provide proper services. Sometimes, the job is really tough. For example, when receiving a wedding banquet, we have to serve hundreds of guests at the same time. It is really not an easy job.

9. What do you think the server should do at a banquet?

Answer: The server should always follow the banquet service rules, such as carrying a clean napkin all the time, serving ladies first, serving beverages from the right, serving the head table first, etc.

10. What is more important for banquet service, skills or attitude? State your reasons.

Answer: Both of them are important. One cannot do a job without professional skills; on the other hand, the guest won’t be satisfied if you treat him/her badly. Sometimes, I think, good attitude can make up for the lack of skills, and as I believe, if we show consideration and concerns, the guest may be moved. We should try to serve our guests professionally and with good attitude.

11. What is the most important element in the hospitality industry?

Answer: The success of the hospitality industry depends on the people-pleasers. Everyone can master the techniques of being nice to guests if they receive good training and plenty of practical experience. If pleased guests leave the hotel with a good memory, they are likely to visit the hotel again.

12. Some experts say that it is good to have an open kitchen. Do you agree with that?

Answer: I think it is a good idea to have an open kitchen. First, it can show the guest the cleanliness of the food. On the other hand, it may be a good way to attract guests, as people are usually very curious about how the delicious food is cooked. And cooking is also a kind of art for people to enjoy.

13. What are the proper procedures for handling complaints?

Answer: The proper procedures for handling complaints are: 1) listen to the guest carefully, 2) make an apology, 3) give explanations, 4) offer help, 5) take action, and 6) give feedback.

14. What’s the attitude hotel staff should have when dealing with guests’ complaints?

Answer: Some complaints are serious and some are quite trivial, but the hotel staff should investigate them carefully. No matter how the guests behave, the hotel staff should always try to be nice to them. Don’t lose your temper on any occasion. Avoid arguing with the guests.

15. If your hotel wants to promote wedding banquet this month, what measures will you take?

Answer: Advertisement is a good way to sell products, so I think we can put advertisements on TV, magazines, newspapers and the Internet. We can also provide some special services to attract customers, such as toastmaster service, wedding cakes, special floral decorations, and so on. If the hotel regulations permit, we can also provide the new couple with a honeymoon suite in the hotel for one night.

16. If a guest wants to order some wine, but it seems that he /she is under 18 years old. What will you do then?

Answer: According to the law, only adults are allowed to drink wine or dine in the bar. If I am not sure about his / her age, I’ll ask in this way, “May I see your ID card?”. If he / she is under eighteen, I’ll advise him / her to order some soft drinks or juices instead.

17. What do you think of the sentence “The guest is always right”?

Answer: In my opinion, it means that when we provide service for the guest, we should stand in his shoes. Try all our best to make the guest satisfied. When handling misunderstandings and complaints, we’d better make good use of professional skills to respect our guest, save his face and make him stay in comfort. If the guest’s requests are not rational, we should explain patiently why we can not meet his requests, and offer an apology to him.

18. What is your own opinion of receiving tips? Please state your idea in your own words.

Answer: I think tips mean that the guest is satisfied with my job and service. And I know it is quite common in Western countries to accept a tip from a guest. If the policy permits, I would accept a tip in case the guest feels embarrassed.

19. Have you had any training in dealing with emergencies? What steps do you follow to settle problems? Please give an example of how you would do that.

Answer: It is quite important to have some training in handling emergencies during the banquet service. For example, a guest may suffer stomachache or faint while attending a banquet or having dinner in the restaurant. In that case, a server should first keep calm, then call for the ambulance and wait for the doctor. A server shouldn’t move the guest as he/she has no proper first aid knowledge or skills. When the doctor comes, as a server, I will assist the doctor and keep the food and drink unmoved on the table, in case there will be an examination of the food.

20.If you are going to attend a job interview for the position as a banquet server, what qualifications and personalities are you expected of?

Answer: To be a server in a banquet department, one should be helpful, cooperative, enthusiastic, patient and quick to learn. Meanwhile, one should have self-control, the ability to work under pressure and loyalty. If possible, I think, work experience is important, too.

21. As a head server, how do you offer your service to your customers with a reservation after they are seated?

   Answer: I will reconfirm the items in their reservation and ask them what they would like to have for their dinner and show them the menu for them to order, but I will also ask them for pre-dinner drinks and make some suggestions if possible. After I fetch the drink for them, I would leave for a while and return to take the order.

22. What might you explain to your customers while they ask questions about the bill after they finish their dinner?

Answer: I might have to show the bill to them and explain the total charge, the

dish items, the drink items and the service charge on the bill.

23. Suppose you are the manager of F&B department. How do you handle the situation when a customer complains to you about a waitress who has spilt cheese sauce over him?

Answer: Firstly I would apologize to him politely and sincerely and pay for it to be cleaned immediately. Meanwhile I would offer a coffee on the house while he is waiting.

24. You are required to send breakfast to Mr. Whites room. What should you do?

Answer: I would knock at the door and say,  Room Service. May I come in? . When I get in the room I would ask him where I should place the breakfast and ask him to sign the bill before I leave politely.

25. After the food is served, what would you do for your guests?

Answer: I would remind them that all the food is served, ask for their comments on the food and offer a plate of fruit as a gift to them.

26. Would you please list several donts in banquet serving?

Answer: 1) Never say No. 2) Never give the guest an excuse. 3) Never bring an incomplete order to the table. 4) Never lean or rest in front of the guest. 5) Never come to work in bad mood. 6) Dont eat in the back of the house area.

27. Please tell me some responsibilities as a banquet server.

Answer: 1) Maintain personal hygiene, and uniform clean, neat and tidy. 2Set up the banquet room as specified by the customers. 3) Be totally familiar with the composition of all menu items. 4) Serve food and beverage in accordance with the hotel standards, but above all in a professional, courteous manner. 5) Explain the food or beverage if necessary. 6) Issue or report damage, maintenance, breakage promptly

28. How do you serve beverages as a banquet server?

Answer: 1) Beverages are served according to the menu. 2) Service is proceeded always from the right side of the guest. 3) The bottle is kept in my right hand & the napkin in the left. 4) The bottle top is dried with the napkin after a guest is served. 5) The level of glasses is paid attention to accordingly.

29.  How much do you know about F&B department?

Answer: As far as I know, it is one of the most interesting and challenging departments in a hotel. Since the beginning of the hotel industry, this department has been the main generator of profit as well as the most important in terms of the impression the guest leaves with.

30. What do you think of reservation service in a hotel?

Answer: Reservation is a sub-division of F&B department. It concerns with all the outlets. The success of it really depends on how well the reservations department handles customer calls and whether or not it can convince guests to come to dine in the hotel restaurant.

文字 【 关闭本页打印本页】    
学院地址:山西省太原市许坦东街29号   邮编:030031   联系电话:0351-7978732
版权所有: 山西旅游职业学院酒店管理系   非经营性互联网信息服务审批号 (晋) ICP备13004164号   

晋公网安备 14010502050037号

  • 微信公众平台